Faalangst/rijangst

Faalangst
Wat is faalangst eigenlijk, faalangst is de angst om te falen, te kort te schieten of de angst dat je niet kunt voldoen aan de verwachtingen van mensen om je heen. Faalangst is een veelvoorkomend probleem en is iets waar je, je totaal niet voor hoeft te schamen.

Faalangst examen
Dankzij het CBR is het nu mogelijk om een speciaal faalangst examen aan te vragen. Bij dit examen krijg je een speciaal getrainde examinator. Het examen duurt 80 minuten en dat is zo’n half uur langer dan een gewoon examen. Deze tijd gebruikt de examinator om jou voor te bereiden en gerust te stellen. Mocht je tijdens het examen toch de spanning voelen stijgen, dan krijg je de mogelijkheid om een time out te nemen. Doordat het faalangst examen langer duurt dan een regulier examen vallen de kosten wel iets hoger uit.

Hulp
Op de site www.faalangst.nl/rijexamenangst kun je uitgebreide informatie vinden over hoe je met faal angst om kunt gaan ook kun je daar een lijst met do’s en dont’s vinden. Als rijschool zijnde kunnen wij jou ook als je faalangst hebt zeer goed sturen en ondersteunen richting het rij examen. In de tijd dat wij beiden instructeur zijn hebben wij al vele leerlingen in de auto gehad met exact de zelfde angst. Door de ervaring met de velen vorige leerlingen hebben wij een goed beeld gekregen over hoe we met faalangst om moeten gaan, het is ons doel om er voor te zorgen dat jij met plezier je opleiding volgt en behaalt! Begin dit jaar hopen wij ook een specialisatie te volgen zodat wij jou in de toekomst nog beter kunnen gaan ondersteunen.

Rijangst
Rijangst is een overmatige angst om een auto te besturen. Het begrip rij angst is bekend omdat het een emotie met zich mee brengt die je belemmert om een auto goed te besturen of zelfs om met een auto mee te rijden. Bij veel mensen beperkt de angst zich gelukkig maar tot één of enkele situaties zoals bijvoorbeeld het rijden op een snelweg. Van bijna 7 miljoen Nederlanders met een rijbewijs heeft de helft wel eens angstig achter het stuur gezeten het is dan ook helemaal niet iets om je voor te schamen. Door de vele ervaring die wij al opgedaan hebben met faalangst en rij angst kunnen wij ook jou de juiste begeleiding en training geven zodat je met plezier de weg op kunt!

Rijlessen

Ik wil een gratis rijles!